Метою вивчення навчальної дисципліни “ Організація ресторанного господарства ” є формування у студентів глибоких теоретичних знань та практичних навичок, які надають можливість вільного володіння науковими підходами, принципами та методами пізнання, що забезпечують високий рівень адаптації закладу ресторанного господарства у ринкових умовах завдяки оптимальному функціонуванню його систем, раціональній організації виробництва продукції ресторанного господар­ства, якісному наданню широкого кола послуг, ефективній інновацій­ній діяльності, вивченню останніх досягнень науки і впровадженню їх у практику діяльності закладу ресторанного господарства; набуття навичок розв’язання проблемних ситуацій в процесі обслуговування споживачів у закладах ресторанного господарства;  формування навичок виконувати планувальні, організаційні та управлінські функції в процесі діяльності закладів ресторанного господарства.